Pretraži pojam

Najčešće su to pojmovi poput "Kolinda", "politika", "kriminal", "Trump" i slično...

Odaberi grad
Svi gradovi
Donja Stubica
Krapina
Marija Bistrica
Oroslavje
Samobor
Sveta Nedelja
Zabok
Zagorski kraj
Zagreb
Zagrebačka županija
Zaprešić
Zaprešićki kraj
Zlatar

DORA JURIČIĆ: ‘Pjevam upravo zato što pjesmom mogu pokazati sve one skrivene emocije’

DORA JURIČIĆ: ‘Pjevam upravo zato što pjesmom mogu pokazati sve one skrivene emocije’

PIŠE: Anja Romek

Objavljeno 12.02.2020 20:58

Mlada Zaprešićanka Dora Juričić protekle je subote prošla u polufinale
glazbenog showa The Voice te smo tim povodom razgovarali s njom o
dojmovima, očekivanjima i osjećajima prije finala

Mlada Zaprešićanka Dora Juričić protekle je subote prošla u polufinale glazbenog showa The Voice i već je ove subote očekuje borba za ulazak u samu završnicu i to protiv 7 drugih finalista. Tim smo povodom razgovarali s Dorom o dojmovima, osjećajima prije finala i očekivanjima.

„Preplavljena sam pozitivnim osjećajima nakon prolaska, jedva čekam stati na pozornicu. Također sam oduševljena kompletnom ekipom ‘The Voice-a’. Upoznala sam puno prekrasnih ljudi koji su samnom podijelili iskustvo i puno toga me naučili. Što se tiče nekih očekivanja, nemam ih jer ući u polufinale, među 8 toliko kvalitetnih kandidata sam već sama sebi pobjednik”, rekla nam je mlada pjevačica.

Show je sada u fazi kada mentori mogu odahnuti jer vaša sudbina ovisi o glasovima gledatelja. Je li stresnije ovisiti o publici ili mentorima?

DORA: „Mislim da je više stresno ovisiti o samom mentoru nego o publici upravo zato što odlučuje osoba koja je već više od 30 godina aktivna na našoj glazbenoj sceni. Svaki puta kada sam pripremala pjesmu trudila sam se biti sve bolja kako bi se vidio moj napredak. Meni je uspjeh bio proći i prvu blind audiciju.”

Dora Juričić, finalistica showa The Voice iz Zaprešića

Tim Gobac sada se sastoji od tebe i Vinka Ćemeraša. Kako teku pripreme za subotnji nastup i kolika ste podrška jedno drugome?

DORA: „Radimo punom parom i ogromna smo podrška jedan drugome. Ne smatramo se konkurencijom već smo postali prijatelji i u privatnom životu, nadamo se zajedničkoj suradnji nakon završetka show-a.”

Na audiciji si izvela hit američke pjevačice Anastacie “I’m Outta Love” i oduševila Davora Gopca, koji se prvi okrenuo, nakon čega se okrenuo i Ivan Dečak. Zašto je odabir pao baš na tu pjesmu i zašto si odabrala Gopca za mentora?

DORA: „Anastacia mi je od malih nogu veliki uzor upravo zbog svoje specifične boje glasa, a Gopca sam odabrala jer sam nekako odahnula kada se netko okrenuo pa sam odlučila da će to biti on.”

Što si u ovom periodu uspjela “upiti” od Gopca kao mentora, u kojim područjima ti je najviše pomogao?

DORA: „Naravno tim Gobac se ne sastoji od samog mentora već i od vokalne trenerice Gine Victorie Damjanović, producenta Srđana Sekulovića i korepetitora Dominika Žagmeštera koji su mi na ovome putu zaista puno pomogli, a najviše su mi pokazali kako prenijeti emocije u pjesmi. Obasipali me divnim riječima i dali snagu za daljnji rad.”

Finalisti Tima Gobac – Dora Juričić i Vinko Ćemeraš

Izjavila si da nemaš strah od javnog nastupa, kao i da si uvjerena u svoje pjevačke sposobnosti. Odakle dolazi to samopouzdanje i (nauči nas) kako se ostvaruje?

DORA: „Izjavila jesam, ali više u šali jer zaista nisam ni sanjala da ću dospjeti do ove faze natjecanja, do prije godinu dana sam bila poprilično sramežljiva te bih pjevala samo u svoja četiri zida, ali eto doslovno preko noći sam rekla sama sebi “ili sad ili nikad”, idem dati sve od sebe pa kako bude.”

Uz to što imaš iznimne vokalne sposobnosti, znaš svirati klavir, a planiraš naučiti svirati saksofon. Odakle toliko volje i ljubavi prema glazbi u svim njenim oblicima?

DORA: „Oduvijek sam nekako uživala u glazbi, završila sam osnovnu glazbenu školu i jednostavno kada čujem glazbu svaki atom u meni pjeva i pleše, a saksofon mi je uvijek bila neostvarena želja, ali nakon showa sigurno krećem i sa time.”

Dora prije izlaska na pozornicu nema posebne rituale, već živi u trenutku i, kako sama kaže, kada bend počne svirati, ulazi u pjesmu i zaboravlja na pritisak. Nakon Voicea se planira nastaviti baviti glazbom, bez obzira na ishod showa. „Pjevam upravo zato što pjesmom mogu pokazati sve one skrivene emocije”, istaknula je Dora za kraj. 

Nastup Dore Juričić

Preporuka

IZLOŽBA PASA U PUŠĆI: Očekuje se do 40 čistokrvnih pasmina
Potpredsjednik Kinološke udruge Zaprešić, Alen Galović najavio je izložbupasa koja će se održati 21. ožujka na Trgu sv. Florijana u Pušći U Pušći na Trgu svetoga Florijana najavljena je izložba pasa. Potpredsjednik Kinološke udruge Zaprešić, Alen Galović kaže da su Pušću odabrali iz više razloga, od kojih neki nisu poznati ni široj javnosti, ni samome žiteljstvu Pušće. […]
POSJET TURSKE DELEGACIJE ZAPREŠIĆU: Cilj – upoznavanje s provedbom EU projekata
U sklopu projekta "Town Twinning Between Turkey and the EU Project", turska delegacija je na studijskom putovanju posjetila Zaprešić U sklopu projekta “Town Twinning Between Turkey and the EU Project”, turska delegacija je na studijskom putovanju je uz Samobor, Veliku Goricu, Rugvicu, Karlovac, Ogulin i Zagreb, posjetila i Zaprešić. Kroz sastanke s predstavnicima gradova i […]
Humanitarna akcija Pošalji ljubav/ Noć svjetlećih balona/ Valentinovo 2020.
Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić i Radio Z fm pozivaju na humanitarnu akciju “Pošalji ljubav!” Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić i Radio Z fm, uz pokroviteljstvo Grada Zaprešića, pozivaju na veliku humanitarnu akciju “Pošalji ljubav!”. Dan zaljubljenih tradicionalno se obilježava u Zaprešiću. Ove godine pozivaju da u pratnji svojih voljenih, točno u 19.00 sati, osvijetlite […]
SREDNJA ŠKOLA ‘BAN JOSIP JELAČIĆ’: Opet domaćin Međunarodnog rukometnog turnira ‘DaF-Cup Zaprešić’
U Srednjoj školi ‘Bana Josipa Jelačića’ u Zaprešiću održao se Međunarodni rukometni turnir ‘DaF-Cup Zaprešić’ U Srednjoj školi „Bana Josipa Jelačića” u Zaprešiću održao se dvodnevni projekt Daf-Cup. To je rukometni turnir kojemu je cilj poticati učenike da uče njemački jezik i da upoznaju nove kulture. Naime, Srednja škola „Ban Josip Jelačić” i ove je godine bila […]
UVEDENA VAR TEHNOLOGIJA: Pobjeda domaćina u povijesnoj utakmici Intera i Istre
Proljetni dio HNL-a otvoren je derbijem začelja na stadionu ‘Ivan Laljak Ivić’ u Zaprešiću između NK Inter Zaprešić i NK Istre 1961 Proljetni dio HNL-a otvoren je derbijem začelja na stadionu “Ivan Laljak Ivić” u Zaprešiću. Povijesna utakmica Intera i Istre nikad se nije pratila s tolikom pozornošću, što zbog uvođenja VAR tenologije, što zbog […]

Propustili ste

Najnovije vijesti

POTRESNO RAZDOBLJE I ZA KRAPINSKO ZAGORSKU ŽUPANIJU: Treslo se Hrvatsko zagorje
Snažne posljedice potresa osjetile su se i s druge strane Medvednice, a najteže je pogođen Stubički kraj. Za Grad Donja Stubica i Općinu Gornja Stubica proglašena je elementarna nepogoda. U telefonskom razgovoru s Nikolom Gospočićem, gradonačelnikom Donje Stubice, saznali smo kako su najveću štetu pretrpjela sela Hižakovec i Donja Podgora te da je dio stanovnika […]
PANIAN: ‘Nakon epidemije svijet će biti u filmu ‘Demolition man’!’
Intervju s gradonačelnikom Dugog Sela Nenadom Panianom o trenutnoj epidemiološkoj situaciji S gradonačelnikom 20-ak kilometara od središta hrvatske metropole udaljenog Dugog Sela – gospodinom Nenadom Panianom razgovarali smo o posljedicama korona virusa na cijelo društvo, izolacijskoj atmosferi, funkcioniranju Grada, dopuni Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona vezanog za provedbu postupka plaćanja poreza u posebnim okolnostima […]
GRAD ZAGREB: Virtualno otvorenje izložbe ‘VODA 2020’
Kulturne institucije pronalaze kreativna rješenja i u ovim kriznim vremenima Virtualne izložbe privremeno su rješenje za sve ljubitelje umjetnosti.  Na taj je način Centar za kulturu Trešnjevka prezentirao i obradio temu vode, pri čemu je svima omogućeno konzumiranje kulturnih sadržaja iz udobnosti vlastitih domova. Razgovarali smo sa Sašom Martinović Kunović, voditeljicom Galerije Modulor, kako bismo […]