Pretraži pojam

Najčešće su to pojmovi poput "Kolinda", "politika", "kriminal", "Trump" i slično...

Odaberi grad
Svi gradovi
Donja Stubica
Krapina
Marija Bistrica
Oroslavje
Samobor
Sveta Nedelja
Zabok
Zagorski kraj
Zagreb
Zagrebačka županija
Zaprešić
Zaprešićki kraj
Zlatar

OBAVIJESTI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA SVETE NEDELJE

OBAVIJESTI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA SVETE NEDELJE

Objavljeno 26.03.2020 21:14

S obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje danas je zaprimio dodatnu Uputu o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje danas je zaprimio dodatnu Uputu o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja (Narodne novine br. 32/2020), s obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19, mnogobrojne upite i različita tumačenja u vezi s trgovačkom djelatnošću na benzinskim postajama.

Uzimajući u obzir i svrhu zbog koje je predmetna Odluka donesena, dana je uputa: za vrijeme proglašene epidemije koronavirusa, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer može tražiti mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine

Nadalje, zaprimljena je i Uputa o izdavanju propusnica zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama od Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

U slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom) Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje može tražiti od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

Zaprimljen je i raspored dežurnih timova dentalne medicine koju su organizirani unutar Doma zdravlja Samobor. Dežurni timovi raditi će na adresi Gajeva 37, ordinacija dr. Novak-Rebić prema rasporedu koji dostavljamo u privitku. Nacionalni stožer uputio je naputak vezan uz pravilno komuniciranje informacija od stožera na lokalnoj razini slijedom kojega postupa i Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec

Zaprimljeno više od 1000 zahtjeva za propusnice

Također, žele istaknuti kako je Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje zaprimio više od tisuću zahtjeva za propusnice, a novi svakodnevno dolaze. Na sve zahtjeve će odgovoriti, a oni koji imaju opravdan razlog dobit će i propusnice. Građane mole za samo dvije stvari:

1. da prouče tko izdaje propusnice i za koju svrhu. Dakle, od gradskog Stožera će dobiti „iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština”

2. da građani ostanu doma i ne traže propusnice ukoliko to baš nije nužno. Naime, u zadnjih nekoliko dana dobili su velik broj zahtjeva za propusnice od starijih građana. S obzirom da oni spadaju u rizičnu skupinu, ovim putem žele apelirati na njih da čuvaju svoje zdravlje i što manje idu među ljude kako bi rizik zaraze sveli na minimum.

Budite odgovorni i strpljivi! 

Ostanite doma!

Propustili ste

Najnovije vijesti

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Župan Kolar Nacionalnom stožeru uputio prijedlog za izdavanje propusnica
U cijelosti prenosimo dopis župana Krapinsko-zagorske županije, Željka Kolara Stožeru civilne zaštite RH s prijedlogom organizacije izdavanja propusnica za područje njegove nadležnosti Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar uputio je Stožeru civilne zaštite RH dopis s prijedlogom organizacije izdavanja propusnica za područje KZŽ. „Poštovani, Razmatrajući zahtjeve gradonačelnika i načelnika s područja Krapinsko- zagorske županije, […]
GRAD SVETA NEDELJA: Jednim klikom do domaćih proizvoda
Grad Sveta Nedelja pokrenuo je online tržnicu Grad Sveta Nedelja pokrenuo je online tržnicu kako bi olakšao svojim sugrađanima, ali i lokalnim poljoprivrednim proizvođačima da prebrode posljedice pandemije koronavirusa. E-tržnici možete pristupiti putem http://trznica.grad-svetanedelja.hr. Na E-tržnici možete pronaći proizvode lokalnih OPG-ova s naznačenim cjenikom, kao i radnim vremenom i mogućnosti dostave. Voće, povrće, likeri, domaći […]
U ZAPREŠIĆU NEMA NOVOZARAŽENIH: Građani se uglavnom drže propisanih mjera, ali vikend je koban
U Zaprešiću i njegovoj okolici nema novozaraženih koronavirusom, ali bi problem mogao predstavljati manjak samodiscipline građana tijekom vikenda Stožer civilne zaštite Grada Zaprešića danas je održao konferenciju za medije na kojoj je potvrđeno da nema novozaraženih koronavirusom, a istaknut je i manjak samodiscipline građana tijekom vikenda. Pozitivna vijest je da je tržnica djelomično otvorena, a u planu je i otvorenje zelenih […]